Digitalisering analoog materiaal

Bij mij kunt u uw 35mm negatieven, 35mm ingeraamde dia’s en 120mm film laten digitaliseren. Heeft u alleen de afgedrukte foto’s nog? Dan is dat ook geen enkel probleem! Verder kunt u oude documenten in hoge kwaliteit laten inscannen. Tevens behoort het digitaliseren van VHS banden, cassettebandjes & lp’s ook tot de mogelijkheden. Uiteraard gebeurt alles met uiterste zorgvuldigheid en wordt het digitaal in hoge resolutie aangeleverd (resolutie afhankelijk van het medium)

prijslijst-analoog-naar-digitaal-website

U heeft besloten uw analoge materiaal door mij te willen laten digitaliseren, wat moet ik nu doen? 

In dat geval stuurt u een mail naar info@jeroenschaaphok.com waarin u vermeldt om wat voor materiaal en welke aantallen het precies gaat, dan kan ik u een prijsopgave sturen en kan ik kijken wanneer ik tijd heb om de opdracht uit te voeren.

Werkwijze

Aanleveren analoog materiaal

U brengt op het afgesproken moment uw negatieven, positieven & documenten naar mijn fotostudio in Oudehaske. Opsturen behoort ook tot de mogelijkheden, al raad ik het aan om de spullen zelf te komen brengen. Indien u de spullen wel opstuurt dienen de verzendkosten door u zelf betaald te worden en bereken ik voor het retourneren van de spullen de verzendkosten aan u door.

Wanneer de opdracht het digitaliseren van negatieven betreft is het handig dat u ook de Index Print meeneemt, daarop kan ik de datum zien en kan ik controleren of de foto’s niet bijvoorbeeld in spiegelbeeld ingescand zijn (zie het voorbeeld hieronder) Heeft u de Index Print niet meer? Dan is dat geen probleem. Gelieve de afgedrukte foto’s niet mee te sturen.

img_20161102_0037

Verwerking analoog materiaal

In mijn fotostudio draag ik bij dergelijke klussen stoffen handschoenen waardoor er geen vette vingers op de negatieven zullen komen. Wanneer ik de negatieven in de houder heb gezet maak ik ze voorzichtig schoon met een speciale antistatische doek, hierdoor zijn de stofjes er in ieder geval wel af. De negatieven scan ik in en sla ik op in JPEG formaat. De scanresolutie stel ik standaard in op 4800 dpi, hierdoor hebben de foto’s een hoge resolutie en blijft de bestandsgrootte te doen (gemiddeld tussen de 10 en 20 mb per foto)

De verwerking van LP’s, cassettebandjes & video’s vindt op dit moment niet in mijn fotostudio, maar bij mij thuis plaats.

Aflevering analoog & digitaal materiaal

De digitale foto’s stuur ik via internet naar u op, uiteraard is het tegen een meerprijs ook mogelijk om ze op dvd, usb-stick of externe hardeschijf te zetten. De analoge materialen haalt u persoonlijk weer op bij mij in de fotostudio of ik retourneer ze weer via de post.

Heeft u vragen of wilt u iets laten digitaliseren en ziet u het product niet in de prijslijst staan? Stuur dan een mail naar info@jeroenschaaphok.com of bel 0640260853